تهران، میدان ونک خ صانعی ساختمان صدف
09102017636 info@dr-sahranavard.com
شنبه تا چهارشنبه ساعت ۱۶ تا ۲۰
تماس
En Ar
صافی کف پا صافی کف پا

صافی کف پا: علائم، علل و روش‌های درمان

۱۷:۲۰ - ۱۴۰۳/۶/۱۱
مقاله
شماره خبر: -۳۹۸۱۳۹۸

صافی کف پا یا Flat Foot وضعیتی است که در آن بیماران فاقد قوس‌های استاندارد در کف پا هستند. قوس‌های کف پا نقش مهمی در کاهش نیروهای وارد شده از زمین به بدن دارند و از ورود تمامی نیروها به مفاصل و سایر نقاط بدن جلوگیری می‌کنند. در افراد با صافی کف پا، به دلیل نبود قوس‌های کف پا، نیروی زیادی به بدن وارد می‌شود که به تدریج باعث عوارضی در تمامی مفاصل بدن، به ویژه ستون فقرات می‌شود. این وضعیت معمولاً به صورت مادرزادی است و به عنوان شلی رباطی نیز شناخته می‌شود.

علل صافی کف پا

شلی لیگامان‌ها در کف پا باعث می‌شود که هنگام ایستادن، قوس کف پا از بین برود. علاوه بر این، عدم تشکیل یک یا دو استخوان در مچ پا و کف پا یا چسبندگی مادرزادی آنها به یکدیگر می‌تواند در شکل‌گیری قوس‌های پا مؤثر باشد. بیشتر کودکان در سنین ۱ تا ۲ سالگی از صافی کف پا رنج می‌برند که بخشی از فرایند طبیعی رشد پاهای آنهاست. بیش از ۲٪ از این کودکان در طی رشد، قوس‌های طبیعی پا را توسعه می‌دهند، اما ۵٪ دیگر همچنان با مشکل صافی کف پا مواجه خواهند بود.

علائم صافی کف پا

در بیشتر موارد، علت صافی کف پا، شلی مفاصل بین استخوان‌های مچ پا است. در این وضعیت، لیگامان‌هایی که استخوان‌ها را به هم متصل می‌کنند شل هستند و هنگام وارد کردن وزن بدن بر روی پا، کشیده می‌شوند. به مرور زمان و با شروع راه رفتن کودک، بافت‌های نرم در کف پاها نیز سفت می‌شوند و به تدریج قوس‌های کف پا را شکل می‌دهند.

هنگامی که کودکی با صافی کف پا می‌ایستد، قوس کف پای او ناپدید می‌شود. اما هنگام نشستن یا زمانی که روی نوک انگشتان خود ایستاده، قوس کف پا دوباره ظاهر می‌شود. اغلب والدین یا اعضای خانواده نگران هستند که ارتفاع پایین غیرطبیعی قوس کف پا یا نبود آن، منجر به تغییر شکل یا ناتوانی دائمی شود. اما هیچ نگرانی در این مورد وجود ندارد.

پیامدهای صافی کف پا

عدم وجود قوس‌های استاندارد در کف پا باعث افزایش فشار و نیروهای وارد شده به بدن می‌شود که می‌تواند به مرور زمان باعث بروز مشکلات در مفاصل مختلف بدن و ایجاد درد در ستون فقرات، زانوها و حتی لگن شود. بنابراین، اهمیت تشخیص به‌موقع و در صورت لزوم، اقدامات درمانی برای جلوگیری از عوارض جانبی بیشتر حائز اهمیت است.

نظرات

هنوز نظری ثبت نشده است. اولین باشید!

آیا مایل به اطلاع از مطالب جدید هستید؟